Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi je tretman pomoću kojeg možete u vrlo kratkom roku doći do željenog rezultata i vratiti zubima bjelinu.

Izbjeljivanje zuba je potpuno bezbolan, ugodan postupak koji ne šteti zdravlju vaših zuba. S godinama kao i uz konzumaciju kave, čaja, obojenih pića i pušenja, zubi postaju sve tamniji. Izbjeljivanje je tretman pomoću kojeg možete u vrlo kratkom roku doći do željenog rezultata i vratiti zubima bjelinu.

Koji je preduvjet za izbjeljivanje zubi?

Prije samog postupka izbjeljivanja, važno je da su svi zubi zdravi ili sanirani, tj. da imaju odgovarajuće ispune i da su, ukoliko je potrebno, i protetski zbrinuti. Ukoliko planirate napraviti i neki protetski rad ili ispune uz izbjeljivanje, onda se prvo radi izbjeljivanje te se boja protetskog rada određuje prema novoj boji vaših zuba.

Izbjeljivanje zubi - stomatološka ordinacija Rijeka

Postupak izbjeljivanja zuba

Sam postupak izbjeljivanja zuba traje oko sat vremena. Da bi sredstvo za izbjeljivanje bilo učinkovito, potrebno je očistiti kamenac i izpjeskariti zube. Kada su zubi čisti i glatki, na vanjsku površinu zuba se stavlja premaz za izbjeljivanje koji se drži 20 minuta. Nakon toga, ovisno o pacijentovim željama, taj premaz se skida ili se postupak ponavlja sve do željene boje. Najčešće se gel stavlja dva puta po 20 minuta.

Koliko traje učinak izbjeljivanja zubi?

Nakon postupka izbjeljivanja, zubi su svjetliji nekoliko nijansi. Učinak izbjeljivanja zuba ponajviše ovisi o Vašim navikama. Što se više suzdržavate od konzumacije duhana i obojenih pića, vaši zubi će duže biti bjelji. U prosjeku, učinak izbjeljivanja može trajati od 6 mjeseci na više. Također je bitno naglasiti da nakon izbjeljivanja zubi sigurno nećete imati „kreč“ bijelu boju. Zubi imaju određeni nivo do kojeg se mogu izbjeliti. Kod nekih se maksimalni efekt postiže u jednom posjetu, a kod drugih je potrebno ponoviti postupak ili uključiti neke kućne „izbjeljivače“ – primjerice, trakice za zube ili izbjeljivače u udlagama.
U našoj ordinaciji radimo kemijsko izbjeljivanje zubi. Kemijsko izbjeljivanje zubi znači da koristimo gel koji se sastoji od izbjeljivača (vodikov peroksid) i PF formule koja jača caklinu, smanjuje osjetljivost zubi te prevenira nastanak karijesa.

Pitajte doktora - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PITAJTE DOKTORA

Imate dodatnih pitanja o ovoj usluzi? Nazovite nas ili pošaljite mail i pošaljite nam direktan upit!

Garancija na rad - ordinacija dentalne medicine Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Kontaktirajte nas - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PRISTUPAČNE CIJENE

Kod nas nema skrivenih troškova. Obratite nam se za individualnu ponudu koju ćemo najbolje prilagoditi vama!