Kombinirani rad

Kombinirani rad je protetski rad koji uključuje fiksni i mobilni dio.

Kombinirani rad je protetski rad koji uključuje fiksni i mobilni dio. Fiksni dio predstavljaju zubne krunice ili zubni most koje se trajno zacementiraju, a mobilni dio predstavlja zubna proteza koja se pomiče i postavlja se na bezubi dio. Fiksni i mobilni dio su spojeni nevidljivim zglobnim vezama.
Kombinirani rad se najčešće izrađuje kod pacijenata koji imaju svoje prednje zube, a u stražnjem dijelu im nedostaju zubi. Tada se izrađuje zubni most u fronti, tj.stave se zubne navlake preko prednjih zubi, te se posebnim zglobnim vezama, pričvršćuje mobilni dio koji nadoknađuje izgubljene zube u stražnjoj regiji. Zglobne veze su skrivene, te prilikom govora i smijanja nije vidljiv prijelaz zubnog mosta na zubnu protezu. Zglobne veze, iako „nevidljive“, imaju jako važnu ulogu. One postižu retenciju i stabilizaciju mobilnog dijela, tj. one „učvršćuju“ mobilnu protezu te prilikom govora i žvakanja, mobilni dio je fiksiran.

Ovakvim radom se postiže odlična funkcionalnost jer se ponovno postiže ispravno žvakanje na razini cijele čeljusti. Također je moguće s kombiniranim radom postići i vrhunsku estetiku jer je u vidljivom dijelu keramički most koji imitira prirodne zube.

Kombinirani rad - ordinacija dentalne medicine Tina Babić - Rijeka

Postupak

Prije početka terapije se kliničkim pregledom i rtg snimkom procijeni stanje i zdravlje zuba i usne šupljine te se uz razgovor s pacijentom odluči za najbolje rješenje.
Zatim se kreće u terapijski postupak. Prvo se anesteziraju zubi koji će se brusiti, tj.preoblikovati u koničan oblik, te nakon što anestetik počne djelovati, pristupa se brušenju. Nakon što su zubi pobrušeni, ako situacija dozvoljava, uzima se otisak za trajne zube, tj.za keramički most i zatim kreće laboratorijska izrada kombiniranog rada. Pacijent mora doći još tri do četiri puta u ordinaciju na razne probe i nove otiske prije gotovog rada. U međuvremenu, pacijent ima privremene zube kako bi se izbjegla preosjetljivost na toplo, hladno ali i kako bi se postigla estetika i funkcionalnost za vrijeme izrade definitivnog rada.

Pitajte doktora - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PITAJTE DOKTORA

Imate dodatnih pitanja o ovoj usluzi? Nazovite nas ili pošaljite mail i pošaljite nam direktan upit!

Garancija na rad - ordinacija dentalne medicine Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Kontaktirajte nas - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PRISTUPAČNE CIJENE

Kod nas nema skrivenih troškova. Obratite nam se za individualnu ponudu koju ćemo najbolje prilagoditi vama!