Pjeskarenje zubi i zubni kamenac

Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje zubi preventiraju razne bolesti, od gingivitisa do karijesa, te stoga ih je važno provoditi svakih 6 mjeseci.

Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje zubi su među važnijim postupcima u dentalnoj medicini. Njima se preveniraju razne bolesti, od gingivitisa do karijesa, stoga ih je važno provoditi svakih 6 mjeseci.

Ubrzo nakon četkanja zubiju, na površini zuba se stvara dentobakterijski plak. On se sastoji od vode, bakterija i neorganske komponente, jednostavnije rečeno, to je oku nevidljiva naslaga bakterija i ostataka hrane. Zubni plak je obilniji ako se uzima kašasta, mekana i ljepljiva hrana, primjerice slatkiši, peciva.

Vremenom i taloženjem minerala, taj plak otvrdne i tada nastaje zubni kamenac.  Zubni kamenac zatim pritišće zubno meso koje postane natečeno, upaljeno te krvari. Ukoliko se u ovoj fazi zubni kamenac ne očisti, ta upala dalje napreduje te dolazi do upale parodontnog tkiva (potpornog tkiva zuba) i može doći do pomičnosti zuba. Čišćenje zubnog kamenca ultrazvučnim aparatom u stomatološkoj ordinaciji traje oko 30 minuta, ovisno o situaciji, te nakon toga zube je potrebno dobro ispolirati kako bi njihova površina bila glatka i tako manje podložna za stvaranje kamenca.

Pjeskarenje zubi - stomatološka ordinacija Rijeka

Pjeskarenje zubi i čišćenje zubnog kameca – postupak

Čišćenje zubnog kamenca ultrazvučnim aparatom u stomatološkoj ordinaciji traje oko 30 minuta, ovisno o situaciji. Nakon toga zube je potrebno dobro ispolirati kako bi njihova površina bila glatka i tako manje podložna za stvaranje kamenca. Dva sata nakon čišćenja zubnog kamenca, potrebno je suzdržati se od pušenja i toplih napitaka ili hrane, kako bi se zubno meso oporavilo.

Pjeskarenje zuba je postupak čišćenja zubi mlazom sitnih čestica natrijeva bikarbonata koje se raspršuju kontroliranim mlazom vode i komprimiranim zrakom te tako uklanjaju zubni plak i pigmentacije. Ovim postupkom zubi postanju sjajniji, glađi i manje skloni ponovnom nakupljanju plaka i pigmentacija. Pjeskarenjem se bezbolno uklanjaju mrlje na zubima nastale uslijed konzumiranja cigareta, kave i ostalih obojenih pića. Postupak pjeskarenja zuba je potpuno siguran i bezbolan postupak koji traje oko 15 minuta.

Preporuka je napraviti čišćenje zubnog kamenca zajedno s pjeskarenjem zuba. Tako se čiste zubne naslage, prevenira se nastanak bolesti zubnog mesa, zubi budu glađi, sjajniji i vraća im se izvorna prirodna boja zuba.

Pitajte doktora - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PITAJTE DOKTORA

Imate dodatnih pitanja o ovoj usluzi? Nazovite nas ili pošaljite mail i pošaljite nam direktan upit!

Garancija na rad - ordinacija dentalne medicine Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Kontaktirajte nas - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PRISTUPAČNE CIJENE

Kod nas nema skrivenih troškova. Obratite nam se za individualnu ponudu koju ćemo najbolje prilagoditi vama!