Zubne plombe i liječenje zubi

Ispune (zubne plombe) se izrađuju u slučajevima kada je zubno tkivo destruirano karijesom, traumom ili urođenim defektima.

Ispune (plombe) se izrađuju u slučajevima kada je zubno tkivo destruirano karijesom, traumom ili urođenim defektima. Estetski ispuni se izrađuju od visokokvalitetnih kompozitnih materijala koji se svojom bojom i morfologijom savršeno uklapaju u usnu šupljinu imitirajući izgled zdravog prirodnog zuba. Zbog mikromehaničke i kemijske sveze zuba i ispuna štedi se preostalo zubno tkivo, tj.zubna preparacija i brušenje zuba su svedeni na minimum.

Postupak postavljanja ispuna

Prvo se odstranjuju karijesnom zahvaćeni dijelovi zuba, zatim se oblikuje prostor u koji se postavlja ispun od kompozitnog materijala. Kompozit se u mekanom obliku unosi u napravljen prostor, modelira i osvjetljava  radi stvrdnjavanja. Polimerizirani ispun se finalno obradi, prilagodi zagrizu i visoko polira.
Stare amalgamske, crne ispune je preporučljivo zamijeniti kompozitnim ispunima zbog učestalog sekundarnog karijesa i mikropukotina koje su put ulaska i zadržavanja bakterija.

Zubne plombe - stomatološka ordinacija Rijeka

Liječenje korijenskog kanala zuba-„vađenje živca“

Endodoncija je jedna od važnijih grana dentalne medicine. Ona se bavi liječenjem bolesti zubne pulpe (živca). Najčešći razlog za upalu pulpe je duboki karijes ali to može biti i neka vrsta traume – fizička (udarac), kemijska (neki stomatološki materijali) ili toplinska (prilikom brušenja zuba)

Simptomi koji mogu upućivati na bolesti zubne pulpe su
  • Spontani bolovi – najčešće
  • Osjetljivost zuba na zagriz
  • Osjetljivost zuba na toplo / hladno
Postupak liječenja je potpuno bezbolan i uključuje
  • Postavljanje dijagnoze kliničkim pregledom i RTG snimkom
  • Odstranjivanje zubne pulpe (“vađenje živca”)- uklanja se karijes, upaljeno ili nekrotično tkivo i pronalaze se ulasci u korijenske kanale
  • Čišćenje i širenje korijenskih kanala – ručnim i strojnim instrumentima se uklanjaju ostaci tkiva
  • Punjenje korijenskih kanala biokompatibilnim materijalom – nakon što su kanali očišćeni i prošireni, potrebno ih je napuniti te tako hermetički zatvoriti
  • Postavljanje ispuna ili krunice
Pitajte doktora - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PITAJTE DOKTORA

Imate dodatnih pitanja o ovoj usluzi? Nazovite nas ili pošaljite mail i pošaljite nam direktan upit!

Garancija na rad - ordinacija dentalne medicine Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Kontaktirajte nas - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PRISTUPAČNE CIJENE

Kod nas nema skrivenih troškova. Obratite nam se za individualnu ponudu koju ćemo najbolje prilagoditi vama!