Zubne proteze

U slučajevima potpunog ili djelomičnog gubitka zubi, te kada fiksni radovi nisu izvedivi radi situacije u vašim ustima, zubne proteze su rješenje za vas.

Zubne proteze su mobilno protetsko rješenje kojima se nadomještaju zubi koji nedostaju. Izrađuju se od akrila, smole, posebnih plastika te lakih metala koji oponašaju izgled i boju prirodnog zubnog mesa i zubi.

Zubne proteze mogu biti privremene ili trajne. Privremene zubne proteze su proteze koje se izrađuju imedijatno nakon vađenja prirodnih zubi. Trajne proteze se postavljaju u usnu šupljinu nakon što su meka tkiva usne šupljine zarasla i razlikujemo djelomičnu i potpunu zubnu protezu.
Djelomična zubna proteza je izbor za pacijente koji još uvijek imaju neke od svojih prirodnih zubi. Ovakve proteze imaju složeniju konstrukciju od potpunih zubnih proteza jer osim baze proteze imaju i elemente kojima se pričvršćuju za preostale zube.
Potpune zubne proteze se izrađuju u slučajevima potpune bezubosti, te se sastoje od baze proteze (ružičasti dio koji imitira zubno meso) i zuba. Baza proteze se izrađuje tako da bude što veća jer se time omogućava ravnomjeran prijenos žvačnih sila na sluznicu i koštanu podlogu.

Zubne proteze - stomatološka ordinacija Rijeka

Održavanja i postupak

S obzirom da su zubne proteze mobilni protetski nadomjestak, potrebno ih je svakodnevno izvaditi iz usta i temeljito oprati. Također je preporuka da se proteze uklone najmanje osam sati tijekom dana ili noći. To omogućava zubnom mesu odmor, te normalno fiziološko čišćenje usne šupljine jezikom i slinom.

Da bi se zubni implantat uspješno ugradio potrebno je imati zadovoljavajući volumen kosti čeljusti. Prethodni gubitak zuba često dovodi i do gubitka kosti. Ako kost ispod desni nije dovoljno voluminozna, trebat će se napraviti postupak nadogradnje kosti (augmentacija) da bi se u nju mogao uspješno ugraditi zubni implantat. Nadogradnja kosti ili augmentacija je postupak kojim se presađuje vlastita kost ili se ugrađuje umjetna kost kako bi dobili dovoljno prostora za zubni implantat. Nakon presađivanja kosti potrebno je pričekati par mjeseci kako bi došlo do potpunog srastanja kosti. Ugradnja zubnog implantata predstavlja dugoročno riješenje. Nakon što se zubni implantat ugradi i nakon procesa oseointegracije, zubni implantat postaje jedinstvena cjelina s čeljusti. Zubni implantat osigurat će stabilnost nove zubne krune, a pacijent će ga osjećati kao nekada vlastiti zub.

Pitajte doktora - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PITAJTE DOKTORA

Imate dodatnih pitanja o ovoj usluzi? Nazovite nas ili pošaljite mail i pošaljite nam direktan upit!

Garancija na rad - ordinacija dentalne medicine Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Kontaktirajte nas - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PRISTUPAČNE CIJENE

Kod nas nema skrivenih troškova. Obratite nam se za individualnu ponudu koju ćemo najbolje prilagoditi vama!