Zubni implantati

Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u dio čeljusne kosti na mjestu gdje nedostaje prirodni zub, a cilj je nadomještanje izgubljenih korijena prirodnih zuba.

Zubni implantati su titanski vijci koji se ugrađuju u dio čeljusne kosti na mjestu gdje nedostaje prirodni zub, a cilj je nadomještanje izgubljenih korijena prirodnih zuba. Snažan su temelj za fiksne (čvrste) ili mobilne (pomične) protetske nadomjestke. Oblik implantata je sličan obliku zubnog korijena, cilindričan ili blago koničan. Dužina implantata varira od 5 mm do 15 mm, promjer od 3 mm do 5 mm. Odabir promjera i dužine implantata ovisi o volumenu čeljusne kosti u koju se implantar planira ugraditi.

Gdje se ugrađuju zubni implantati?

Zubni implantati ugrađuju se u čeljusnu kost ispod razine zubnog mesa i sami po sebi nisu cjelovito rješenje. Zubni implantati su zamjena za prirodni zubni korijen odnosno predstavljaju unutarnji, nevidljivi, noseći dio konstrukcije, a na njega se postavlja vanjski, vidljivi dio – krunice ili zubni mostovi.

Zubni implantati - Ordinacija dentalne medicine Rijeka

Tko treba ugraditi implantate?

Svi pacijenti kojima nedostaje jedan ili više prirodnih zuba potencijalni su kandidati za ugradnju zubnih implantata. Izbor područja ugradnje zubnog implantata određuje se kliničkom procjenom i analizom rendgenskih snimaka bezubog područja. Položaj, duljina i promjer implantata odabire se prema anatomskim i morfološkim karakteristikama čeljusne kosti. Vrlo važan faktor za uspješnost i dugotrajnost ugrađenih zubnih implantata je opće zdravstveno stanje organizma. Ugradnjom zubnih implantata spriječiti će se resorpcija ili propadanje kosti čeljusti, povećati će se stabilnost susjednih zubi.

Da bi se zubni implantat uspješno ugradio potrebno je imati zadovoljavajući volumen kosti čeljusti. Prethodni gubitak zuba često dovodi i do gubitka kosti. Ako kost ispod desni nije dovoljno voluminozna, trebat će se napraviti postupak nadogradnje kosti (augmentacija) da bi se u nju mogao uspješno ugraditi zubni implantat. Nadogradnja kosti ili augmentacija je postupak kojim se presađuje vlastita kost ili se ugrađuje umjetna kost kako bi dobili dovoljno prostora za zubni implantat. Nakon presađivanja kosti potrebno je pričekati par mjeseci kako bi došlo do potpunog srastanja kosti. Ugradnja zubnog implantata predstavlja dugoročno riješenje jer nakon što se zubni implantat ugradi i nakon procesa oseointegracije, zubni implantat postaje jedinstvena cjelina s čeljusti. Zubni implantat osigurat će stabilnost nove zubne krune koja je postavljena na njega, a pacijent će ga osjećati kao nekada vlastiti zub.

Pitajte stomatologa - Ordinacija dentalne medicine Rijeka

PITAJTE DOKTORA

Imate dodatnih pitanja o ovoj usluzi? Nazovite nas ili pošaljite mail i pošaljite nam direktan upit!

Garancija na rad - Ordinacija dentalne medicine Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Kontaktirajte nas - Ordinacija dentalne medicine Rijeka

PRISTUPAČNE CIJENE

Kod nas nema skrivenih troškova. Obratite nam se za individualnu ponudu koju ćemo najbolje prilagoditi vama!