Zubni most na implantatima

Zubni most na implantatima ili metoda zvana all on 4/6 je metoda izrade fiksnog zubnog mosta za bezubu gornju i donju čeljust. All on 4 označava izradu na 4 zubna implantata, dok all on 6 na 6 zubna implantata.

ALL ON 4 (ALL ON 6) je metoda izrade fiksnog zubnog mosta za bezubu gornju i donju čeljust. All on 4 označava izradu na 4 zubna implantata, dok  All on 6 na 6 zubna implantata. Znači, za sve pacijente koji su ostali bez svih svojih zuba, a ne žele nositi klasičnu totalnu protezu, All on 4/6 predstavlja idealno protetsko rješenje. Jednostavnije rečeno, All on 4/6 je fiksni zubni most na implantatima. Prednosti ove metode je što je pogodna i za pacijente s izrazito malo koštanog tkiva te zbog protokola ove metode nadogradnja kosti nije potrebna.

Zubni most na implantatima - dentalna medicina Rijeka

Zubni most na implantatima – postupak

Početak rada se sastoji od detaljnog pregleda usne šupljine kao i analize rtg i CBCT snimke.
Zatim se pacijenta anestezira te se kreće u operativni zahvat ugradnje zubnih implantata. Kod metode All on 4, dva zubna implantata se ugrađuju s prednje strane čeljusti gdje je veći volumen kosti, a druga dva zubna implantata se ugrađuju u stražnjem dijelu čeljusti, pod kutem od 45 stupnjeva (time se omogućava ugradnja dužeg implantata). Kad su implantati ugrađeni, na njih se pričvršćuju posebne nadogradnje koje će poslužiti kao nosači za privremeni fiksni most. Zatim, neposredno nakon operativnog zahvata, uzimaju se otisci za izradu privremenog fiksnog rada koji se ugrađuje istog dana. Taj privremeni rad, pacijent nosi 3-6 mjeseci te se kreće u izradu definitivnog fiksnog zubnog mosta.

Pitajte doktora - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PITAJTE DOKTORA

Imate dodatnih pitanja o ovoj usluzi? Nazovite nas ili pošaljite mail i pošaljite nam direktan upit!

Garancija na rad - ordinacija dentalne medicine Rijeka

GARANCIJA

Na sve naše radove dajemo garanciju!

Kontaktirajte nas - ordinacija dentalne medicine Rijeka

PRISTUPAČNE CIJENE

Kod nas nema skrivenih troškova. Obratite nam se za individualnu ponudu koju ćemo najbolje prilagoditi vama!